Ποδολογικό κέντρο Κολωνάκι | Καλλιρρόη Πετροπούλου

Τι είναι η ποδολογία

Ποδολογία είναι ο κλάδος της παραϊατρικής που ασχολείται με την υγεία των κάτω άκρων. Είναι ένας αρκετά αναπτυσσόμενος και δημοφιλής τομέας που φροντίζει με διάφορες επιστημονικές μεθόδους τις παθήσεις των ποδιών. Η ποδολόγος παρέχει πλήρη φροντίδα και περιποίηση των κάτω άκρων, προσφέροντας τις κατάλληλες θεραπείες που ανακουφίζουν άμεσα και αποτελεσματικά τα πόδια. Πέρα από την αντιμετώπιση προβλημάτων, είναι δυνατό να διαγνωστούν πιο σοβαρές παθήσεις που χρίζουν ιατρική αντιμετώπιση και αντίστοιχα να σας παραπέμψει σε κάποιον ιατρό. Πέρα από τη θεραπευτική ιδιότητα, η ποδολόγος μπορεί να λειτουργήσει και προληπτικά.

Ποιες παθήσεις αντιμετωπίζονται και σε ποιους απευθύνεται;

Η επιστημονική ποδολογία απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που μπορεί να πάσχουν από κάποια πάθηση ή πρόβλημα με τα άκρα τους. Κάποιες άλλες ομάδες ανθρώπων στις οποίες οι ποδολογικές υπηρεσίες αποτελούν επιτακτική ανάγκη είναι ηλικιωμένοι, άτομα με κινητικά προβλήματα και εγκυμονούσες που δυσκολεύονται να σκύψουν και να φροντίσουν τα κάτω άκρα τους.

Κάποιες από τις πιο συχνές παθήσεις των ποδιών είναι:

Ονυχοπαθήσεις, όπως ψωρίαση και μύκητες
Είσφρυση Όνυχος, είναι μία συχνή πάθηση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, κατά την οποία το παρωνύχιο πρήζεται, μολύνεται και σταδιακά υπερκαλύπτει το νύχι
Σκληρύνσεις του δέρματος, δηλαδή κάλοι και άλλες υπερκερατώσεις που προκαλούνται από τη διαρκή πίεση και τριβή του δέρματος
Τραυματισμούς των ποδιών, όπως για παράδειγμα ένα σπασμένο νύχι
Διαβητικό Πόδι, που είναι μία πάθηση η οποία εμφανίζεται στα πόδια ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη

Επίσης η επιστήμη της ποδολογίας αφορά και όλους αυτούς που απλά θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους, αναβαθμίζοντας τον τρόπο περιποίησης των ποδιών τους.

Οι βασικότερες τεχνικές που χειρίζεται η Ποδολόγος

Η ποδολόγος εξειδικεύεται στις επιπλοκές και δυσλειτουργίες των νυχιών και του δέρματος  των ποδιών. Κατά βάση, λειτουργεί σαν σύνδεσμος μεταξύ γιατρού και ασθενούς και συγκεκριμένα Δερματολόγους, Ενδοκρινολόγους, Αγγειολόγους, Διαβητολόγους, Ορθοπεδικούς, κατασκευαστές ορθοτικών πελμάτων/υποδημάτων και Φυσικοθεραπευτές. Όμως, οι βασικότερες τεχνικές που χειρίζεται η εξειδικευμένη ποδολόγος είναι:

Η τοποθέτηση ελάσματος στα νύχια, με την οποία ένα νύχι μπορεί να επανέλθει στη φυσική του μορφή. Αυτή η τεχνική εφαρμόζεται σε παθήσεις όπως η ονυχοκύρτωση και ονυχοκρύπτωση.
Η ονυχοπροσθετική, κυρίως μετά από τραυματισμό του νυχιού.
Η εκπυρύνωση των κάλων, κατά την οποία τόσο οι σκληροί όσο και οι μαλακοί κάλοι μπορούν να αφαιρεθούν αποτελεσματικά.
Εμπιστευτείτε μόνο επιστήμονες ποδολόγους.

Η επιστημονικές γνώσεις που κατέχει ένας ποδολόγος αποτελούν το μεγαλύτερο θετικό πλεονέκτημα των υπηρεσιών που προσφέρει η  επιστήμη της ποδολογίας. Όσον αφορά την υγεία των ποδιών σας πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να εμπιστεύεστε μόνο πιστοποιημένους ποδολόγους. Επισκεφθείτε την εξειδικευμένη ποδολόγο Πετροπούλου Καλλιρόη, που με την απαραίτητη εμπειρία και κατάρτιση θα σας προσφέρει μια εξατομικευμένη διάγνωση του προβλήματός σας και θεραπείες υψηλού επιπέδου.