Ποδολογικό κέντρο Κολωνάκι | Καλλιρρόη Πετροπούλου

Καλιρρόη ΠετροπούλουH Καλλιρρόη Πετροπούλου γεννήθηκε στην Καλαμάτα και ζει στην Αθήνα. Είναι μητέρα δύο παιδιών, του Γιάννη και του Δημήτρη. Τελείωσε το Λύκειο Ηλιουπόλεως και σπούδασε χειρίστρια Η/Υ. Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα εργαζόταν στη Νομαρχία Μεσσηνίας. Υπηρέτησε στην Πολεοδομία Καλαμάτας και τα τελευταία χρόνια σαν ιδιαιτέρα γραμματέας του Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας.

Κατόπιν ωρίμου σκέψεως αποφάσισε να παραιτηθεί μετά από 23 χρόνια εργασίας στο Δημόσιο τομέα, διότι θέλησε να δώσει όλη την ψυχή της στην επιστήμη της. Η μεγάλη της αγάπη ήταν η προσφορά στους ανθρώπους και στο πως να απαλύνει τον πόνο στα προβλήματα των ποδιών τους.

Έχει σπουδάσει καλλωπισμό νυχιών και ονυχοπλαστική στη σχολή Creative και κατόπιν Ποδολογία στην Ακαδημία Ποδολόγων Ελλάδος για 3 έτη, την οποία και ολοκλήρωσε με εξάμηνη πρακτική σε γηροκομεία, άσυλα και νοσοκομεία της χώρας.

Επιπλέον, τελείωσε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ (Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας) με επιπλέον 2 έτη σπουδών ως Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας, επίσης με εξάμηνη πρακτική άσκηση.

Είναι εγγεγραμμένη στο Σωματείο Ποδολόγων Ελλάδος και στον Ελληνικό Σύλλογο Ποδιάτρων-Ποδολόγων.

Συμμετέχει ανελλιπώς σε όλα τα επιστημονικά συνέδρια με Πιστοποιητικά Συμμετοχής.

Διατηρεί 2 Ποδολογικά Κέντρα, στην Καλαμάτα καθώς και στην Αθήνα στο Κολωνάκι Πατριάρχου Ιωακείμ 18.

Με συνεχή κατάρτιση, εμπειρία και σύγχρονο εξοπλισμό, αντιμετωπίζει παθήσεις και ποδολογικά προβλήματα των ασθενών – πελατών, σε εναρμόνιση με την ιατρική δεοντολογία. Παρέχει εκβιομηχανική εξέταση και υποστήριξη σε ασθενείς. Επίσης, παρέχει εξειδικευμένη φροντίδα σε ασθενείς υψηλού κινδύνου (διαβητικούς, ψωριασικούς, αιμοροφιλικούς, ρευματοπαθείς) με σύγχρονες τεχνικές θεραπευτικής φροντίδας. Περιπτώσεις δε που χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης, παραπέμπονται από την ποδολόγο σε ιατρό ανάλογης ειδικότητας.

Έχει διατελέσει εξωτερικός συνεργάτης με αφιλοκερδή σκοπό στο Τμήμα Διαβητικού Ποδιού του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Τζάνειου Πειραιά, σε Κέντρα Αποκατάστασης, στην Ομάδα Ποδοσφαίρου της Καλαμάτας ΠΣ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ, σε Αθλητικές Ομάδες της πόλης της και όχι μόνο, στους εργαζόμενους της γνωστής Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ, στο Παπαδοπούλειο Papadopoulion House of Hospitality S.A., στο Humans Καλαμάτας,καθώς και ως εξωτερικός συνεργάτης πάλι με αφιλοκερδή σκοπό στο Άσυλων Ανιάτων και Γηροκομείων στην πόλη της Καλαμάτας και της Αθήνας.

Έχει διατελέσει καθηγήτρια στον τομέα της Ποδολογίας σε Δημόσιο ΙΕΚ καθώς και σε ιδιωτικές εταιρείες σπουδαστών όπου και εκεί εκτελεί χρέη καθηγήτριας ποδολογίας και marketing.

Είναι γνωστή η βοήθειά της στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό αλλά επίσης και η φιλανθρωπική της δράση σχεδόν καθημερινά, καθώς και η κοινωνική και οικονομική βοήθεια σε συνανθρώπους της σε όλη την Ελλάδα σε στιγμές που αυτοί ήταν πληγέντες από φυσικές καταστροφές.

Έχει διατελέσει παρουσιάστρια-ομιλήτρια σε πολλά συνέδρια Ποδιατρικής-Ποδολογίας σε Ελλάδα και εξωτερικό , ημερίδες καθώς και γνωμοδότρια δημοσιεύσεων άρθρων, εργασιών περί ποδολογικών θεμάτων

Διατηρεί συνεργασίες με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης ( ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ), συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, έχει προετοιμάσει την Αθλητική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Κίνα, έχει συνεργαστεί  με την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών, με την Εθνική Ομάδα των Σωμάτων Ασφαλείας και την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος.

Συνεργάζεται με μεγάλα ιδιωτικά Νοσοκομεία –  Κλινικές και γιατρούς ανάλογης ειδικότητας αναλόγως των περιστατικών.

Έχει συνεργασία με τις εταιρείες:

Nemertes
Berkermann
Comex
Footlogic
Podopharm

Αντιμετωπίζει παθήσεις όπως:

Διαβητικό πόδι, δερματικές μολύνσεις ποδιών, κάλους, σκληρύνσεις πέλματος, ξηροδερμία ποδιών, υπερκερατώσεις, ραγάδες φτέρνας, μυρμηγκιές, ψωρίαση, ασθένειες και δυσμορφίες νυχιών, όπως υπερπάχυνση, εισχώρηση νυχιών στο δέρμα και επιδιόρθωση νυχιού χωρίς χειρουργείο με μερική ονυχεκτομή κ.ά. Επίσης, αντιμετωπίζει επιπλοκές ρευματικού ποδιού, λόγω οστεικών παραμορφώσεων, δυσμορφιών δακτύλων και πέλματος. Παράλληλα, συστήνει την εκτέλεση πελματογαφήματος σε όποιες παθήσεις απαιτείται και χρήση ορθοτικών πάτων ή βοηθημάτων, για άμεση αποφόρτιση και ανακούφιση των κάτω άκρων.

Μέλημά της, η προφύλαξη της υγείας των ασθενών, για αυτό και τα Ποδολογικά Κέντρα της είναι εξοπλισμένα και διαθέτουν τα πιο σύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, όπως:  απολυμαντήρα, ειδικό συρτάρι συντήρησης / φύλαξης εργαλείων με λαμπτήρες UV, απολύμανση με χημικά και αντισηπτικά σκευάσματα πιστοποιημένα από τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Ε.Ε., καθώς και χειρουργικό ιατρικό κλίβανο αποστείρωσης τελευταίας τεχνολογίας Sterilisator 75 MELAG και KLENZ ELFUR CK υποδημάτων

Εξυπηρετεί συνανθρώπους της με τη δυνατότητα να τους προσφέρει τις ποδολογικές της υπηρεσίες κατ’ οίκον.

Τέλος είναι συγγραφέας ενός παιδικού βιβλίου με θέμα την Ποδολογία και την σημασία αυτής από την παιδική ηλικία.