Ποδολογικό κέντρο Κολωνάκι | Καλλιρρόη Πετροπούλου

Πελματογράφημα

Πελματογράφος είναι το όργανο με το οποίο μετριέται η ορθή φυσική κατανομή του πέλματος με την στατική εξέταση και αναλύει τη δυναμική του πέλματος με το βάδισμα. Η διαδικασία η οποία είναι ανώδυνη, λέγεται πελματογράφημα. Αποτυπώνεται δε ψηφιακά, καθώς είναι συνδεδεμένο με ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Στόχος

Είναι να εντοπιστούν πιθανές παθήσεις ή προβλήματα των πελμάτων και να θεραπευτούν έγκαιρα. Αυτές μπορεί να είναι είτε μια απλή κακή στάση του σώματος που επιβαρύνει τα πέλματα και φέρνει πόνο, είτε μια πιο σοβαρή πάθηση, όπως ραιβοποδία, βλαισοποδία, πλατυποδία, χονδροπάθεια, άκανθα, νευραλγία, κότσι και άλλες.

Τα πόδια μας σηκώνουν το βάρος της ζωής μας. Όμως τα παραμελούμε. Είμαστε πολλές ώρες όρθιοι στην εργασία μας, φοράμε ακατάλληλα παπούτσια, δεν τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, δεν τα διατηρούμε ενυδατωμένα, δεν τα γυμνάζουμε, δεν τα φροντίζουμε.
Το αποτέλεσμα είναι η πρόκληση πόνου στα πέλματα και αν συνεχίσουμε να τα αμελούμε τότε προκαλούνται διάφορες παθήσεις και στο υπόλοιπο σώμα, αρχής δεδομένης της σπονδυλικής στήλης.

Όσο μικρότερη η ηλικία που εντοπίζουμε κάποιο πρόβλημα τόσο καλύτερα. Σε μεγάλες ηλικίες στόχος είναι η ανακούφιση και όχι η διόρθωση.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα της εξέτασης προτείνονται και τα ανάλογα ορθωτικά πέλματα.
Είναι ειδικοί πάτοι παπουτσιών από ειδικό ανατομικό, αφρώδες υλικό, σχεδιασμένοι έτσι ώστε άλλα σημεία να βοηθούν και να στηρίζουν και άλλα να ανακουφίζουν. Επίσης προστατεύουν τις αρθρώσεις από κραδασμούς και τραυματισμούς και διατηρούν ευθύγραμμο το σώμα.

Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται το πελματογράφημα;

Δεν ξεχνάμε ότι όλα στο σώμα μας, μύες, σύνδεσμοι, οστά, έχουν μια ακολουθία και μια συνάφεια μεταξύ τους και η κάκωση στο ένα έχει αποτέλεσμα στο άλλο. Κυρίως δε των πελμάτων εξαιτίας της πολυπλοκότητάς τους. Το 25% των οστών μας βρίσκεται στα πέλματα και τους αστραγάλους, καθώς και δεκάδες δεσμίδες συνδέσμων.

Σημαντικό είναι όλα τα παραπάνω να γίνονται έγκαιρα έτσι ώστε να προλαμβάνουμε καταστάσεις που είναι ευκολότερο από το να τις θεραπεύσουμε.
Τα αποτελέσματα από τη χρήση των ορθωτικών πελμάτων είναι θεαματικά.
Δώστε σωστό πάτημα στα πόδια σας, ανακουφίστε το σώμα σας, χαρείτε τη ζωή!

Kλείστε ραντεβού

Οι υπηρεσίες μας

Ωράριο Λειτουργείας

Δευτέρα - Παρασκευή:
09:00 - 21:00

Kλείστε Ραντεβού

Πατήστε εδώ